OMNeT++/OMNEST Bug Tracker - OMNeT++
View Issue Details
0000221OMNeT++runtime / Tkenvpublic2010-12-09 15:142010-12-09 15:38
andras 
andras 
normalminorsometimes
resolvedfixed 
Linux / GNOME Desktop
4.1 
4.24.2 
0000221: Negative zoom when opening a network window in Tkenv
I have some strange behavior in OMNeT++ 4.1. In some cases when I launch the execution model in Tkenv mode one or more window have a very small zoom value (the displayed value on the upper right of the window is even negative!). The shortest way to solve it is to close this window and to open it again and then it has a “normal” zoom value. Closing the “bad” window and re-generating the network will solve the problem (at least for this simulation session).

Screenshot attached.

Reported by Patrick Haeflinger
No tags attached.
jpg zoom_pb.jpg (33,339) 2010-12-09 15:17
https://dev.omnetpp.org/bugs/file_download.php?file_id=52&type=bug
jpg

patch tkenv-bug221.patch (2,024) 2010-12-09 15:33
https://dev.omnetpp.org/bugs/file_download.php?file_id=53&type=bug
Issue History
2010-12-09 15:14andrasNew Issue
2010-12-09 15:14andrasAssigned To => andras
2010-12-09 15:17andrasFile Added: zoom_pb.jpg
2010-12-09 15:20andrasNote Added: 0000344
2010-12-09 15:33andrasFile Added: tkenv-bug221.patch
2010-12-09 15:37andrasNote Added: 0000345
2010-12-09 15:38andrasStatusnew => resolved
2010-12-09 15:38andrasFixed in Version => 4.2
2010-12-09 15:38andrasResolutionopen => fixed

Notes
(0000344)
andras   
2010-12-09 15:20   
Could not reproduce it, but inspecting the proc "graphmodwin_adjust_windowsize_and_zoom" in modinsp2.tcl indicates it might be caused by the winfo width / winfo height commands returning zero. This usually happens if the window is no displayed yet, and (apparently) it may occur even later.
(0000345)
andras   
2010-12-09 15:37   
Attached a patch that should fix it (although I could not test because I could not reproduce the bug).