OMNeT++/OMNEST Bug Tracker - OMNeT++
View Issue Details
0000979OMNeT++IDE / C++ developmentpublic2017-01-11 13:552017-01-27 13:32
till 
rhornig 
normalminorhave not tried
resolvedfixed 
macOS10.12.2
5.0 
5.1pre3 
0000979: java.lang.NullPointerException after build in 5.1preview2
After successfully building (e.g. int framework) I get a popup from the IDE saying:

Errors occurred during the build.
Errors running builder 'OMNeT++ Makefile Builder' on project 'inet'.
java.lang.NullPointerException

No tags attached.
Issue History
2017-01-11 13:55tillNew Issue
2017-01-12 12:13tillNote Added: 0001246
2017-01-12 12:14tillNote Added: 0001247
2017-01-27 13:06rhornigNote Added: 0001273
2017-01-27 13:06rhornigStatusnew => resolved
2017-01-27 13:06rhornigFixed in Version => 5.1pre3
2017-01-27 13:06rhornigResolutionopen => fixed
2017-01-27 13:06rhornigAssigned To => rhornig

Notes
(0001246)
till   
2017-01-12 12:13   
This prevents me from running a simulation, thus the severity is higher as I initially thought!
(0001247)
till   
2017-01-12 12:14   
!ENTRY org.eclipse.core.resources 4 75 2017-01-12 13:12:45.136
!MESSAGE Errors occurred during the build.
!SUBENTRY 1 org.omnetpp.cdt 4 75 2017-01-12 13:12:45.136
!MESSAGE Errors running builder 'OMNeT++ Makefile Builder' on project 'inet'.
!STACK 0
java.lang.NullPointerException
    at org.omnetpp.cdt.build.MakefileBuilder.build(MakefileBuilder.java:94)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager$2.run(BuildManager.java:735)
    at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:206)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:246)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager$1.run(BuildManager.java:301)
    at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuild(BuildManager.java:304)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.basicBuildLoop(BuildManager.java:360)
    at org.eclipse.core.internal.events.BuildManager.build(BuildManager.java:383)
    at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.buildInternal(Workspace.java:487)
    at org.eclipse.core.internal.resources.Workspace.build(Workspace.java:399)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:859)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:739)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(DebugUIPlugin.java:1039)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$8.run(DebugUIPlugin.java:1256)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)
(0001273)
rhornig   
2017-01-27 13:06   
This seems to be caused by an incorect native library build on macOS. I've rebuilt out buildmachine based on macOS 10.12