OMNeT++/OMNEST Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000952OMNeT++IDE / animation playerpublic2016-03-07 12:362016-04-07 16:19
ReporterThomDietrich 
Assigned Toandras 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
PlatformWindows 7 x64OSOS Version
Product Version5.0b3 
Target VersionFixed in Version5.0 
Summary0000952: osgEarthNet maps distortion
DescriptionSimulations using OsgEarth will start and simulate correctly.
The presented maps in the Animation are however mixed/distorted (See attached screenshot).

Tested with the shipped examples osg-earth and osg-satellites. Only with osg-earth the message posted at the bottom indicates a problem. So I'm unsure if the problem is related to that.

Is this problem already known? What can we do about it?
Additional InformationOMNeT++ Discrete Event Simulation (C) 1992-2015 Andras Varga, OpenSim Ltd.
Version: 5.0b3, build: 151209-33316da, edition: Academic Public License -- NOT FOR COMMERCIAL USE
See the license for distribution terms and warranty disclaimer
Setting up Qtenv...
Loading NED files from .: 6
Subfile "D:/omnetpp-5.0b3/samples/osg-earth/office.osgb" could not be loaded
Subfile "D:/omnetpp-5.0b3/samples/osg-earth/office.osgb.445e-3.scale" could not be loaded
[osgEarth]* FAIL, unable to load ScriptEngine driver for "javascript"
ERROR 6: Unable to load PROJ.4 library (libproj-0.dll), creation of
OGRCoordinateTransformation failed.
[osgEarth]* [SpatialReference] SRS xform not possible
    From => UTM Zone 19, Northern Hemisphere
    To => WGS 84
TagsNo tags attached.
Attached Filespng file icon 2016-03-07 11_52_25-OMNeT++_Qtenv - BostonStreets #0 - omnetpp.ini - D__omnetpp-5.0b3_samples_osg-ea.png [^] (232,466 bytes) 2016-03-07 12:36

- Relationships

-  Notes
(0001178)
ThomDietrich (reporter)
2016-03-08 11:35

Discussed over at osgearth http://forum.osgearth.org/Map-View-distorted-fragmented-omnet-td7588851.html [^]
How can i include a newer version (master) into OMNeT 5.0b3?
(0001179)
rhornig (administrator)
2016-03-08 12:15

Hmm, that looks really ugly :( The toolchain in the tools/win32 directory is actually a copy of mingw-64 including the package manager "pacman". As far as I see the latest version of osgEarth in mingw-w64 is 2.7 (https://github.com/Alexpux/MINGW-packages/blob/master/mingw-w64-osgearth/PKGBUILD [^]) . So you may be able to update that package to a newer version. Saying that, you won't be able to use that easily (in fact I have experimented with osgEarth 2.7 and then decided to downgrade to 2.5).

The problem is that 2.7 would require you to update to OpenSceneGraph 3.4 which in turn would not work flawlessly with the include Qt4 distribution. :(

Unfortunately neither osgEarth 2.7 nor OpenSceneGraph 3.4 is source compatible with the versions distributed with OMNeT++ (2.5 and 3.2 respectively). This in addition to the fact that even recent Linux distributions come only with osgEarth 2.5 forced us to stick with this version on all platform.

Long story short, you may try to update, but chances are high that OMNeT++ will not build with that version.
(0001180)
andras (administrator)
2016-03-11 14:15

Unfortunately, we get similar abstract paintings in our installations, too... Not only with Qtenv, but also with osgearth_viewer.exe in omnetpp-5.0/tools/win32/mingw32/bin/. Currently looking into the issue.
(0001181)
andras (administrator)
2016-03-11 14:22

Reproduced on 2 more machines, with Win7 and Win10, both with NVidia cards.

Did you find a computer where it works properly?
(0001198)
rhornig (administrator)
2016-03-18 14:31

@ThomDietrich: do you happen to have any machine where this is not occurring?
(0001199)
ThomDietrich (reporter)
2016-03-21 17:53
edited on: 2016-03-21 17:55

Just tested with another PC. Same problem.
First was Windows 7 x64 with AMD Radeon R7 200
Second one is running under Windows 8 x64 with an Intel GPU. This time tested with version 5.0rc.
Any further suggestions?

An update of the issue details is needed

(0001204)
andras (administrator)
2016-04-07 16:19

Resolved. Apparently osgEarth was incompatible with that particular version of OSG. It was resolved by recompiling osgEarth.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2016-03-07 12:36 ThomDietrich New Issue
2016-03-07 12:36 ThomDietrich File Added: 2016-03-07 11_52_25-OMNeT++_Qtenv - BostonStreets #0 - omnetpp.ini - D__omnetpp-5.0b3_samples_osg-ea.png
2016-03-07 12:40 ThomDietrich Tag Attached: bug
2016-03-07 17:38 ThomDietrich Tag Detached: bug
2016-03-08 11:35 ThomDietrich Note Added: 0001178
2016-03-08 12:15 rhornig Note Added: 0001179
2016-03-11 14:15 andras Note Added: 0001180
2016-03-11 14:22 andras Note Added: 0001181
2016-03-18 14:31 rhornig Note Added: 0001198
2016-03-21 17:53 ThomDietrich Note Added: 0001199
2016-03-21 17:54 ThomDietrich Note Edited: 0001199 View Revisions
2016-03-21 17:55 ThomDietrich Note Edited: 0001199 View Revisions
2016-04-07 16:19 andras Note Added: 0001204
2016-04-07 16:19 andras Status new => resolved
2016-04-07 16:19 andras Fixed in Version => 5.0
2016-04-07 16:19 andras Resolution open => fixed
2016-04-07 16:19 andras Assigned To => andras


Copyright © 2000 - 2019 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker